Ontdek waarom een bamboe pergola beter is dan een houten pergola


Bamboe is één van de snelst groeiende planten op aarde. Hoewel bamboe geen hout is, maar wel een gras bezit deze wel de goede eigenschappen van hardhout.

We zetten deze goede eigenschappen hieronder graag nog eens op een rijtje.

  • Bamboeproducten werken (krimpen en zwellen) minder dan hardhout waardoor ze vaak een betere optie zijn.
  • Bamboe is een zeer hard en duurzaam product waardoor het een lange levensduur heeft.
  • Bamboe heeft een natuurlijke uitstraling.
  • Bamboe is vriendelijk voor het milieu. Bamboe is een van de snelst groeiende planten ter wereld. Bamboe absorbeert in grote hoeveelheden CO2 uit de lucht. Het oogsten van bamboestammen is net geen gevaar voor ontbossing omdat het oogsten van bamboe van nature ecologisch is. 

Twijfel je nog om een pergola in bamboe te plaatsen? Lees hieronder dan even verder. 

De plaatsingsservice van Bamboe België plaatste onderstaande twee pergola's bij twee tevreden klanten.

Op een apart terras van het café werd een pergola van 4x4m geplaatst en afgewerkt met een rieten dak. Let op de details in bovenstaande foto zoals hoe de bamboepaal mooi werd verwerkt in de bloembak op het terras. Je creëert in no time een gezellig en sfeervol terras.

Bamboe pergola met rieten dak
Bamboe pergola met rieten dak

Bij een andere klant plaatsten we een pergola van 4x8m waarvan de helft van het dak werd bekleed met rietmatten. De pergola werd geplaatst tegen een reeds bestaande bamboeschutting. De combinatie zorgt voor een prachtig resultaat.

Bamboe pergola met rieten dak
Bamboe pergola met rieten dak

Bamboe pergola met rieten dak
Bamboe pergola met rieten dak

Bamboe pergola met rieten dak
Bamboe pergola met rieten dak

Bamboe België heeft zeer bekwame en ervaren installateurs in dienst die met veel plezier u project komen realiseren indien je hier zelf liever niet aan begint of niet weet hoe eraan te beginnen.

Wanneer je er liever wel zelf aan begint, kan Bamboe België gebruiksvriendelijke bouwpakketten aanbieden die bijzonder snel en makkelijk op te bouwen zijn.

Naast de rietmatten die gebruikt werden als dakbedekking bij bovenstaande klanten, lenen ook strodaken of gespleten bamboematten zich er uitstekend toe om te gebruiken als zonnewering of waterdichte overkapping. 

Overtuigd? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.


Meest Recent Post

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

DUURZAAM WONEN MET BAMBOE

wereldwijde erkenning

Bamboe België hecht veel belang aan duurzame en natuurlijke producten. Daarom zijn wij steeds op zoek naar de beste ecologische oplossingen om de beleving en ervaring van ieder project te maximaliseren. Wij importeren wereldwijd en verkopen zowel aan particulieren als aan professionelen. 

Contacteer ons