Ingenieursstudenten UGent bouwen bamboe koepel voor jeugdhuis Troelant in Sinaai


Op 4 april verscheen er een artikel in VRT nieuws door Annelies Houtman over ingenieursstudenten van de UGent die een bamboe koepel bouwen die moet dienen als zomerbar bij een jeugdhuis in Sinaai. De open bamboe koepel moet een nieuwe hotspot worden in het dorp. Voor de bamboe namen ze contact op met Bamboe België.

Het is een opdracht van hun professor, Jan Belis. De tweedejaarsstudenten burgerlijk ingenieur - architect moeten onderzoeken in hoeverre bamboe kan dienen als bouwmateriaal. Bamboe is zeer sterk en is een ecologisch bouwmateriaal omdat het veel CO2 opneemt. In andere werelddelen wordt bamboe al veel gebruikt om te bouwen.

De studenten kunnen bij dit project veel praktijkervaring opdoen. Hun professor Jan Belis legde in het artikel van vrt nieuws uit dat het project kadert in een vak over constructie. "Die bamboestaven zijn zo'n 3 meter lang en hebben een diameter van 6 tot 9 centimeter. Door een grote draadstang worden ze vastgezet, tot een koepelstructuur. De structuur test de draagkracht van bamboe als duurzaam bouwmateriaal voor grootschalige constructies”.

De kennis die de studenten en hun professor met dit project opdoen, kan later gebruikt worden in theoretische modellen. Deze zomerbar dient als een test voor een groter project in dierenpark Planckendael in Mechelen. De Gentse universiteit gaat er 2 hoge inkomtorens bouwen. 

Ook plannen voor een groot of klein bamboe project? Bamboe België is hierin graag jou partner.

klik hier en lees verder in onze webshop

Meest Recent Post

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

DUURZAAM WONEN MET BAMBOE

wereldwijde erkenning

Bamboe België hecht veel belang aan duurzame en natuurlijke producten. Daarom zijn wij steeds op zoek naar de beste ecologische oplossingen om de beleving en ervaring van ieder project te maximaliseren. Wij importeren wereldwijd en verkopen zowel aan particulieren als aan professionelen. 

Contacteer ons