De verschillende soorten bamboematten op een rijtje


Bamboematten zijn geschikt voor diverse doeleinden, denk maar aan het gebruik van een bamboemat als tuinafscheiding, een omheining, een zonnewering voor meer schaduw op een terras, plafond-of wandbekleding en zoveel meer.

Bamboe België heeft bamboematten in verschillende stijlen, diktes, vormen, maten en kleuren in de aanbieding waarmee je in een mum van tijd je tuin omtovert naar een gezellige en sfeervolle plaats om te vertoeven.

We zetten de verschillende soorten bamboematten met hun verschillende toepassingen even voor je op een rijtje.

Budget bamboematten

De Bamboematten Budget Naturel zijn vervaardigd uit Tonkin bamboestokken met een diameter van 10-30 mm. Tonkin is een duurzame bamboesoort waarvan de herkomst in China ligt. De stokken van de bamboematten lopen taps toe wat maakt dat de dunne en dikke kant afwisselend naast elkaar lopen.

Qua afmetingen heb je al een ruim aanbod van 180 cm breed op 100, 120, 150, 180 of 200 cm hoog en ze zijn makkelijk te verwerken, alsook eenvoudig in te korten in de hoogte en/of de breedte. 

Deze bamboematten zijn op verschillende plaatsen inzetbaar, zowel binnen als buitenshuis. Vaak worden deze budget bamboematten gebruikt als afscherming op terrassen. Ze zijn ook erg gemakkelijk te bevestigen tegen een reeds bestaande omheining. Niet alleen voor de tropische uitstraling, maar ook voor de privacy, gezien de dichtheid van 70%.

De budget bamboematten zijn naast te naturel kleur, ook beschikbaar in het zwart.

Zwarte budget bamboemat
Zwarte budget bamboemat

Deluxe bamboematten

De Deluxe bamboematten zijn erg indrukwekkend en gemaakt van 50-60 mm dikke Tali bamboestokken uit Indonesië. Deluxe bamboematten zijn beschikbaar in zowel 100, 150, 180 cm en 200 cm hoog bij 180 cm breed.

Deluxe bamboematten hebben het voordeel dat ze zeer makkelijk kunnen geplaatst worden tegen jou reeds bestaande omheining. Doordat de doorkijk van deze bamboematten zo minimaal is, zijn ook deze perfect om je privacy te verhogen. Daarnaast geven ze ook nog eens een warme natuurlijke uitstraling.

Ook de Deluxe bamboematten zijn verkrijgbaar in het zwart.

Deluxe bamboemat zwart
Deluxe bamboemat zwart

Gespleten bamboematten

Onze gespleten bamboematten zijn vervaardigd uit dunne bamboe strips. Deze strips zijn ongeveer 3 mm dik en 1 cm breed en zijn met gegalvaniseerd staaldraad aan elkaar bevestigd. Deze bamboematten zijn beschikbaar in verschillende afmetingen, maar kunnen ook erg gemakkelijk zelf in de breedte of hoogte ingekort worden. 

Het voordeel van onze gespleten bamboematten is dat je ze makkelijk zelf tegen een bestaande schutting of metalen hekwerk kan monteren. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor het bekleden van daken (bijvoorbeeld voor jou prieeltje of pergola), van parasols, van plafonds en wanden.

Ook perfect te gebruiken als goedkopere, maar toch natuurlijke, afscheidingen bij festivals en evenementen

Gespleten bamboemat
Gespleten bamboemat

Halfronde bamboematten

Onze bamboematten halfrond Naturel zijn vervaardigd uit Moso bamboestokken met een diameter van 30-50 mm. Deze zijn ook beschikbaar in het zwart, waarvoor Nigra bamboestokken werden gebruikt. Moso en Nigra zijn duurzame bamboesoorten waarvan de herkomst in China ligt. Deze bamboematten zijn zeer sterk en bieden een alternatief voor tropisch hardhout. 

De standaard leverbare  bamboematten zijn 180 cm breed en 100, 150, 180 en 200 cm hoog. De matten zijn eenvoudig in te korten in de hoogte en/of de breedte. Net zoals andere bamboe producten, zijn ook deze bamboematten op verschillende plaatsen inzetbaar, zowel binnen als buitenshuis als plafond- en/of wandbekleding, als balkonafscheiding of om een verouderde tuinschutting op te knappen.

Onze halfronde bamboematten zijn een betaalbare oplossing om je oude schutting in een nieuw jasje te steken.

Dankzij de halfronde bamboepalen is de kans op mogelijke bamboescheurtjes veel kleiner. 

Bamboematten naturel en zwart

De naturel bamboematten zijn net zoals de halfronde bamboematten vervaardigd uit Chinese Moso bamboe. De bamboestokken hebben een diameter van 25-28 mm. De rollen van 180cm breed zijn verkrijgbaar in 180 of 200cm hoogte. De rollen van 250 cm breed zijn standaard leverbaar in  100, 150, 180, 200 en 250 cm hoogte, maar net zoals alle bamboematten op rol zijn ook deze matten eenvoudig in te korten in zowel hoogte als breedte.

Net zoals de halve bamboematten, zijn deze ook verkrijgbaar in donkerbruin/zwart.

Al de bamboematten zijn aan de bovenkant op natuurlijke wijze afgesloten. Dit om het binnendringen van vocht en vuil tegen te gaan. De bamboestokken zijn telkens met gegalvaniseerd staaldraad aan elkaar bevestigd.

Bamboemat naturel
Bamboemat naturel

Tonkinmatten

Tonkinmatten zijn samengebonden bamboestokken van 7-8 mm dikte. Deze zijn leverbaar in rollen van 300 cm breed bij 100, 150 of 200 cm hoog.

De tonkinmatten op rol zijn makkelijk te plaatsen en eenvoudig op maat te maken. Zo zijn ze ideaal om als tuinschutting of wand- en/of plafondbekleding te gebruiken.

Tonkinmat als plafondbekleding
Tonkinmat als plafondbekleding

Geïnteresseerd om een bamboemat te gebruiken in je tuin of op je terras? Of heb je nog een andere toepassing in gedachten? Bezoek dan snel onze webshop en neem een kijkje in ons aanbod en tussen de verschillende realisaties.


Meest Recent Post

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

DUURZAAM WONEN MET BAMBOE

wereldwijde erkenning

Bamboe België hecht veel belang aan duurzame en natuurlijke producten. Daarom zijn wij steeds op zoek naar de beste ecologische oplossingen om de beleving en ervaring van ieder project te maximaliseren. Wij importeren wereldwijd en verkopen zowel aan particulieren als aan professionelen. 

Contacteer ons