Bescherm je Bamboematerialen


Bamboe is een bijzonder duurzaam en natuurlijk product, maar moet goed en regelmatig onderhouden worden. U bamboematerialen onderhouden en beschermen is essentieel om de levensduur in tact te houden en zelfs te verlengen. In dit artikel kan u meer informatie vinden over de verschillende onderhoudsmiddelen die u hiervoor kan gebruiken.

De Bamboe Protector

De Bamboe Protector is een speciaal ontwikkelde UV werende beits voor buitengebruik die langdurige bescherming biedt tegen het vergrijzen van bamboe producten van zeer hoge kwaliteit. Deze transparante beits kan zowel op naturel als zwarte bamboe aangebracht worden en is uitermate geschikt voor het behandelen van bamboepalen, schuttingen, pergola’s en meer.

Bamboe Protector heeft een satijn uitstraling die de diepe, warme en natuurlijke kleur van bamboe prachtig benadrukt. 

De Bamboe protector
De Bamboe protector

Grey-Go is een bamboe ontgrijzer die uw verweerde en vergrijsde bamboe producten zoals schuttingen en vlonderplanken met één eenvoudige behandeling restaureert naar zijn oorspronkelijk kleur. Als bamboe (of gelijk welk hout) in weer en wind staat kan het zijn oorspronkelijke kleur verliezen. Het verweren of vergrijzen van bamboe wordt veroorzaakt door permanente blootstelling aan zon en regen en kan de duurzaamheid en levensduur van uw bamboe schutting, terrasplanken, pergola of meubels verkorten. Door Grey-Go bamboe ontgrijzer op de bamboe aan te brengen zal u reeds na enkele seconden de grijze kleur zien verdwijnen. Spoel na het inspuiten de bamboe af met water zodat deze weer helemaal schoon wordt. *Grey-Go werkt alleen op gele (naturel) bamboe en niet op zwarte bamboe.

De Bamboe Booster Olie

Bamboe Booster is een heldere en natuurlijke olie die bamboestokken voedt, verzorgt en versterkt. Dit speciaal ontwikkelde product op basis van o.a. lijnolie en tungolie werkt op alle soorten bamboe, zowel op de zwarte als naturel kleur. Het werkt op alle soorten bamboe, maar wordt vooral gebruikt op bamboestokken.

Een dunne laag Bamboe Booster is eenvoudig aan te brengen met pluisvrije onderhoudsdoekjes spons of kwast. Voor de beste bescherming herhaal je deze behandeling best jaarlijks.

De Bamboe Booster Olie
De Bamboe Booster Olie

De Bamboe Grond Protector

De Bamboe Grond Protector is een speciale zwarte coating voor bamboepalen die in de grond worden geplaatst. Dit product beschermt tegen vocht en houtrot en verduurzaamd zo uw bamboe materialen.

Bamboe Grond Protector kan bijvoorbeeld worden aangebracht aan de onderkanten van bamboe pergola’s, staanders of overkappingen. De delen die in de grond worden geplaatst dienen dan met de zwarte coating te worden ingesmeerd om de levensduur aanzienlijk te verlengen.

De Bamboe Grond Protector
De Bamboe Grond Protector

Bamboe Topcoat Platen Lak

Bamboe Topcoat Platen Lak is een hoogwaardige watergedragen lak die speciaal ontwikkeld is voor de optimale bescherming van uw bamboe plaatmateriaal. De lak is sneldrogend, reukarm, eenvoudig te verwerken en strak vloeiend. Het aanbrengen van Bamboe Topcoat heeft nauwelijks invloed op de kleur en bewaart de natuurlijke uitstraling van bamboe plaatmateriaal. De lichte transparante satijnglans zorgt voor een luxe afwerking.

Bamboe Topcoat is uitermate geschikt voor het behandelen en beschermen van bamboe meubels, wanden, binnendeuren, keukenbladen, traptreden, lambriseringen en vloeren, en is geschikt voor intensief belopen omgevingen zoals woonhuizen, kantoren, winkels en openbare gebouwen.

De goede bestendigheid van Bamboe Topcoat tegen vocht en vuil garanderen een uiterst duurzaam resultaat. Tegelijkertijd vormt Bamboe Topcoat optimale bescherming tegen slijtage, vlekken en verkleuring. De lak bevat geen schadelijke of brandgevaarlijke oplosmiddelen en is maximaal veilig voor de verwerker en de eindgebruiker.

De Bamboe Topcoat Platen Lak
De Bamboe Topcoat Platen Lak

In dit artikel het onderhoudsmiddel voor je bamboe niet gevonden dat je zocht?

Klik op de link hieronder om nog meer informatie over de onderhoudsmiddelen voor je bamboe terug te vinden.


Meest Recent Post

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

DUURZAAM WONEN MET BAMBOE

wereldwijde erkenning

Bamboe België hecht veel belang aan duurzame en natuurlijke producten. Daarom zijn wij steeds op zoek naar de beste ecologische oplossingen om de beleving en ervaring van ieder project te maximaliseren. Wij importeren wereldwijd en verkopen zowel aan particulieren als aan professionelen. 

Contacteer ons