Voorkom een burenruzie door een mooie tuinomheining te plaatsen


Je hebt er vast al wel eens van gehoord, een ruzie tussen buren omwille van vallende bladeren in de tuin of een foutgeplaatste tuinomheining.  Goede afspraken maken goede vrienden en wie vind een beetje privacy in de tuin nu niet aangenaam?

Tuinschuttingen uit bamboe bieden een mooie en goedkope oplossing voor privacy tussen buren. Zowel bamboeschermen als bamboematten zijn ideaal om te gebruiken als omheining. Een van de voordelen van werken met bamboe is dat je een erg natuurlijke afscheiding krijgt. 

In dit artikel kan je enkele mogelijkheden van ons uitgebreide aanbod terug vinden.

Bamboematten kunnen tegen een constructie van bamboepalen worden gezet en krijgen zo de uitstraling van een bamboescherm. Ze zijn erg gemakkelijk te bevestigen en kunnen voor diverse doeleinden gebruikt worden.

Zwarte bamboemat op rol
Zwarte bamboemat op rol

Deluxe bamboematten zijn gemaakt van 50-60 mm dikke Java bamboestokken uit Indonesië. Deze bamboematten hebben het voordeel dat ze zeer makkelijk kunnen geplaatst worden tegen een reeds bestaande omheining. Doordat de doorkijk van deze bamboematten zo minimaal is, zijn ze perfect om je privacy te verhogen.

Zwarte bamboemat Deluxe
Zwarte bamboemat Deluxe

Deze naturel bamboematten op rol zijn vervaardigd uit Chinese Moso bamboe en zijn beschikbaar in verschillende hoogtes en lengtes.

Tuinomheining uit naturel bamboematten
Tuinomheining uit naturel bamboematten

Wilgenmatten op rol zijn vervaardigd uit 6 tot 8 mm dikke wilgentenen en zijn per stengel samengebonden met gegalvaniseerde ijzerdraad. Deze wilgenmatten zijn 3 meter breed en beschikbaar in hoogtes van 100 tot 200 cm, maar ook erg eenvoudig op maat te maken, zowel in de hoogte als in de breedte.

Bij deze klant werden de wilgenmatten door onze plaatsingsservice aan beide kanten van de reeds bestaande tuinomheining geplaats. Het resultaat is een natuurlijke tuinomheining met voldoende privacy.

Tuinomheining-met-wilgenmatten-Bamboe-Belgie-2-min.pngTuinomheining-met-wilgenmatten-Bamboe-Belgie-min.png

Verschillend met onze bamboematten hebben de bamboeschermen sterkere en robuustere vaste panelen waarvan de bamboestokken aan elkaar zijn verbonden door middel van bamboespiezen.

Onze bamboeschermen Halfrond Zwart worden handgemaakt in Indonesië van halfronde bamboepalen. Ze zijn doorgaans goedkoper en lichter wat maakt dat ze makkelijker te plaatsen zijn dan een standaard bamboe tuinscherm.

Halve bamboe palen van gemiddeld 6-8 cm breed worden op stevige bamboelatten gemonteerd om een mooi, stevig scherm te vormen. Ze zijn speciaal ontwikkeld om snel en eenvoudig tegen een vlakke wand of muur te schroeven zoals op onderstaande foto. 

Bamboescherm zwart halfrond
Bamboescherm zwart halfrond

De bamboeschermen Giant zijn vervaardigd met 6-9cm dikke bamboestokken die hun herkomst kennen in Indonesië. Deze bamboeschermen hebben een ietwat meer robuuste uitstraling. Ze zijn in verschillende afmetingen beschikbaar, maar kunnen eveneens eenvoudig afgekort worden. 

Bamboescherm Giant Zwart
Bamboescherm Giant Zwart

Overtuigd om een tuinomheining in bamboe te plaatsen? Bezoek dan vandaag nog onze webshop en koop online of bezoek onze toonzaal na afspraak op woensdag namiddag of zaterdag voormiddag.


Meest Recent Post

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

DUURZAAM WONEN MET BAMBOE

wereldwijde erkenning

Bamboe België hecht veel belang aan duurzame en natuurlijke producten. Daarom zijn wij steeds op zoek naar de beste ecologische oplossingen om de beleving en ervaring van ieder project te maximaliseren. Wij importeren wereldwijd en verkopen zowel aan particulieren als aan professionelen. 

Contacteer ons