Verkleurt bamboe na verloop van tijd?


Bamboe zal na verloop van tijd verkleuren, net zoals andere houtsoorten, door invloeden van UV straling, regen en wind. Net als bij hout is het vaak zo dat lichte kleuren donkerder worden en donkere kleuren langzaam lichter. De duurzaamheid en levensduur van bamboe materialen verkorten. Wat je hieraan kan doen, lees je hieronder.

Vergrijzing voorkomen

Om te voorkomen dat uw bamboe gaat vergrijzen, is het belangrijk om de materialen goed te behandelen en onderhouden. Producten, speciaal ontwikkeld voor bamboe zoals olie, lak en beits kunnen een groot verschil maken en de levensduur verlengen.

Het proces van vergrijzing vertragen, kan door de bamboe te behandelen met een transparante bamboe UV beits die bovendien de bamboe ook zal beschermen tegen vocht en vuil. Deze kan op zowel op naturel als op zwarte bamboe aangebracht worden en heeft een satijne uitstraling die de kleur van de bamboe prachtig benadrukt.

Vergrijzing behandelen  

Wanneer de bamboe al verkleurd is, zijn er verschillende producten die de oude kleur terug tot leven kunnen brengen.

Renovatie beitsen

De bamboe renovator naturel UV beits voor naturel bamboe is een lichte beits met een beige pigment die de oorspronkelijke kleur laat herleven. Naturel kleurige bamboe materialen zoals bamboepalen, tuinschermen, bamboematten, pergola's kunnen hiermee behandeld worden. 

Voor zwarte en donkere bamboe kan de zwarte bamboe renovator dokere UV beits gebruikt worden. De beits zal niet alleen de donkere kleur restaureren, maar zal de materialen ook beschermen tegen toekomstige vergrijzing. Deze donkere beits heeft een satijn uitstraling die de diepe, warme en natuurlijk donkere kleur van zwarte bamboe prachtig benadrukt.

De beitsen zijn zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk aan te brengen met een kwast.

Bamboe ontgrijzer 

Een bamboe ontgrijzer kan gebruikt worden op bamboestokken, schuttingen en vlonderplanken en zal ervoor zorgen dat de grijze kleur volledig verdwijnt met één eenvoudige behandeling. 

Door Grey-Go bamboe ontgrijzer op de bamboe aan te brengen zal u reeds na enkele seconden de grijze kleur zien verdwijnen. Spoel na het inspuiten de bamboe af met water zodat deze weer helemaal schoon wordt. 

Klik hier om je bamboe onderhoudsprodcuten te bestellen

Meest Recent Post

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

DUURZAAM WONEN MET BAMBOE

wereldwijde erkenning

Bamboe België hecht veel belang aan duurzame en natuurlijke producten. Daarom zijn wij steeds op zoek naar de beste ecologische oplossingen om de beleving en ervaring van ieder project te maximaliseren. Wij importeren wereldwijd en verkopen zowel aan particulieren als aan professionelen. 

Contacteer ons