Muziek maken met bamboe


Dat de toepassingen van bamboe oneindig zijn, daar waren we het al over eens. Maar er al eens aan gedacht om je eigen panfluit te maken uit bamboe?

Hieronder enkele weetjes over de panfluit:

- De panfluit is opgebouwd uit een aantal gesloten buizen van verschillende lengtes. Iedere buis in een panfluit heeft een andere toon en zo kunnen unieke melodieën gespeeld worden.

- Vaak is het instrument gemaakt van bamboe, maar er zijn ook varianten van hout, glas of metaal.

- De naam panfluit is afkomstig van de Griekse god Pan.

- De Roemeense panfluitist Gheorghe Zamfir zette de panfluit in de jaren 70 op de kaart toen hij de panfluit bespeelde op het instrumentale nummer The Lonely Shepherd van James Last.

- De panfluit wordt door de meeste mensen geassocieerd met Roemeense en Zuid-Amerikaanse volksmuziek, maar ook andere muziekgenres kunnen met de panfluit gespeeld worden.

- De vorm van de panfluiten verschilt naargelang de streek waarvan ze afkomstig zijn.

Deze klant maakte twee twee tenor-exemplaren van een typisch Roemeense panfluit (gebogen, toonaard G). Onverwacht klonken ze beide erg goed.

Muziekliefhebbers die graag een authentiek object in of rondom hun woning willen om mee uit te pakken als "eyecatcher" zijn bij bamboe België aan het juiste adres. Deze panfluit past zowel mooi in je interieur als in je exterieur.

Voor zij die misschien minder geïnteresseerd zijn in de panfluit, maar wel in een op maat gemaakt werk uit bamboe: al eens gedacht om je eigen windgong te maken uit bamboe? Of al eens gehoord van een angklung?

Zin gekregen om je eigen muziekinstrument te maken? Neem snel een kijkje op onze webshop om je bamboe te bestellen. Wij helpen je graag verder met je vragen.


Meest Recent Post

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

DUURZAAM WONEN MET BAMBOE

wereldwijde erkenning

Bamboe België hecht veel belang aan duurzame en natuurlijke producten. Daarom zijn wij steeds op zoek naar de beste ecologische oplossingen om de beleving en ervaring van ieder project te maximaliseren. Wij importeren wereldwijd en verkopen zowel aan particulieren als aan professionelen. 

Contacteer ons