De voordelen van bamboeBamboe is een duurzaam alternatief op hardhout. Ondanks het feit dat bamboe geen hout is, bezit het veel eigenschappen van hardhout. Zo zijn producten van bamboe duurzaam en hard. Bovendien heeft bamboe een natuurlijke uitstraling

Duurzaam en sterk


Er zijn ongeveer 1500 verschillende soorten en de meeste zijn super sterk. Daarnaast is het duurzaam, hernieuwbaar, groeit relatief gezien super snel en het is door zijn natuurlijke schoonheid steeds uniek.

Onuitputtelijke grondstof


Eén van de grootste voordelen van bamboe is wel de snelheid waarop deze plant groeit. Bamboe is daarbij een onuitputtelijke grondstof. Elke cyclus worden de oude stammen geoogst en geeft dit de jonge stammen meer ruimte om te groeien; wat weer zorgt voor nog een betere oogst. Als bamboe geoogst wordt zijn dat enkel de stengels, de moederwortel blijft intact en nieuwe scheuten groeien weer aan. 

Natuurlijke uitstraling


Bamboe heeft dezelfde natuurlijke warme uitstraling als hardhout. Net als hardhout is bamboe verkrijgbaar is alle soorten en maten. Bovendien is bamboe stabieler dan hardhout, zeker als het thermisch gemodificeerd is. Hierdoor kunnen vlonderplanken en gevelbekleding met weinig tussenruimte gemonteerd worden. Bamboe planken hebben over het algemeen een warme bruine kleur, die een prachtige vergrijzing kent.

Wil je meer weten over Bamboe? 

Meest Recent Post

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

DUURZAAM WONEN MET BAMBOE

wereldwijde erkenning

Bamboe België hecht veel belang aan duurzame en natuurlijke producten. Daarom zijn wij steeds op zoek naar de beste ecologische oplossingen om de beleving en ervaring van ieder project te maximaliseren. Wij importeren wereldwijd en verkopen zowel aan particulieren als aan professionelen. 

Contacteer ons