Wat zijn de verschillende toepassingsgebieden van bamboe?Bouw

Bamboe is gebruikt in de bouw van wegenversterkingen in delen van Orissa in India, andere structuren die verband houden met transport zoals bruggen zijn gebouwd met behulp van bamboe in delen van China en zijn nog steeds bruikbaar. Bamboe is gebruikt om prachtige huisvestingsstructuren te bouwen die niet alleen sterk en stevig maar duurzaam zijn en bestand zijn tegen zware omstandigheden. Veel vakantieoorden in de buurt van stranden gebruiken bamboes om een ​​esthetische touch aan hun inrichtingen te geven, en naar schatting leven meer dan een miljard mensen in bamboehuizen. 

Voedsel

De bamboeplant biedt al jaren voedsel voor zowel dieren als mensen, en de meeste Aziatische culinaire bereidingen omvatten het gebruik van de bamboeplant, bamboescheuten worden rauw gegeten, gekookt of gebruikt om een ​​bouillon te maken, de meeste Aziatische voedselwinkels verkopen ze zelfs in gebakken , gedroogde en ingeblikte versies die klaar zijn om te eten. In Japan wordt de bamboe gebruikt als voedselconserveringsmiddel vanwege de hoge antioxiderende eigenschappen in de huid die de groei van bacteriën voorkomt. 

Meubels

Bamboe wordt gebruikt om prachtige meubels te maken die ook als decoratieve elementen in het huis kunnen worden gebruikt. Vanwege de lichtheid die het gevolg is van de holle ruimte binnenin, worden bamboestengels vaak gebruikt voor steigers tijdens het bouwen van gebouwen, en het is een goedkoper en een milieuvriendelijker manier van bouwen.

Meest Recent Post

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

DUURZAAM WONEN MET BAMBOE

wereldwijde erkenning

Bamboe België hecht veel belang aan duurzame en natuurlijke producten. Daarom zijn wij steeds op zoek naar de beste ecologische oplossingen om de beleving en ervaring van ieder project te maximaliseren. Wij importeren wereldwijd en verkopen zowel aan particulieren als aan professionelen. 

Contacteer ons