Bamboe balken zijn perfect om te bouwen


Onze bamboe balken zijn vervaardigd uit bamboestrips die in de lengte watervast verlijmd zijn. De gelaagde opbouw zorgt niet alleen voor een hoge stabiliteit, maar creëert eveneens een unieke uitstraling (Telkens twee zijden met een ‘verticaal geperst’ aanzicht en twee zijden met een ‘horizontaal geperst’ aanzicht).

Omwille van hun hoge treksterkte, buigsterkte, hardheid en stijfheid, zijn massieve bamboe constructiebalken perfect geschikt voor structurele toepassingen binnenshuis. Daar waar conventioneel hout kan zwellen of krimpen, scoren bamboe balken hoger qua stabiliteit en regelmatigheid wat dimensies en opbouw betreft. Ook van noesten of uitvloei van harsen heeft bamboe geen last, waardoor het zich erg makkelijk laat verwerken.

Er zijn talrijke toepassingsmogelijkheden voor bamboe balken. Tafelpoten, deur- en raamkozijnen, verschillende meubelstukken of een variatie aan houtconstructies in het interieur. Ideaal werkmateriaal voor vakmensen als aannemers, schrijnwerkers en architecten.

De verwerking van bamboebalken is vergelijkbaar met hout. Frezen, schuren, zagen of verlijmen van bamboe kan perfect.

Bij Bamboe België kunt u uiteraard ook terecht voor de geschikte onderhoudsproducten voor de juiste behandeling en bescherming van uw massieve bamboe product.

In de omschrijving van elk product vindt u meer informatie over de mechanische eigenschappen van massieve bamboe en hoe ze bewerkt dienen te worden.

Bent u overtuigd van de kracht van bamboe? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij maken heel graag tijd voor u. Via mail of telefonisch bieden we een antwoord op mogelijke vragen en bezorgen we u een passende offerte. Onze bamboe producten komen bekijken of direct afhalen kan na afspraak via de showroom te Oudsbergen.


Meest Recent Post

In de kijker

Schrijf je hier in en ontvang steeds als eerste ons laatste nieuws per mail

DUURZAAM WONEN MET BAMBOE

wereldwijde erkenning

Bamboe België hecht veel belang aan duurzame en natuurlijke producten. Daarom zijn wij steeds op zoek naar de beste ecologische oplossingen om de beleving en ervaring van ieder project te maximaliseren. Wij importeren wereldwijd en verkopen zowel aan particulieren als aan professionelen. 

Contacteer ons